Top 5 trendy smartwatches voor 2017!

Wil jij ook mee met de smartwatch hype? Maar wil je wel wat anders dan een lompe computer op je arm? Dan leggen we in deze nieuwsbrief uit welke alternatieven er zijn!

no tradition smartwatches!

 

Doorbreek het patroon

Smartwatches zijn in! Ze laten je op een subtiele manier meldingen en berichten bekijken waar je normaal gezien je GSM voor zou moeten bovenhalen. Dat laatste is in sommige situaties niet altijd gewenst. Maar laten we ook eerlijk zijn. De meeste smartwatches zien eruit alsof ze recht uit een sci-fi film geplukt zijn. Vaak groot, lomp en met weinig sexappeal of gevoel voor stijl. In deze nieuwsbrief gaan we dieper in op de modellen die eruit zien als een klassevol uurwerk maar met de functionaliteit van een smartwatch. We stelden voor jullie een top 5 op en gaan per uurwerk dieper in op de functies en mogelijkheden.


5. Skagen Connected

Skagen Connected

We beginnen op de 5de plaats met de minst voor de hand liggende smartwatch. De Skagen Connected is een model dat er volledig uitziet als een normaal polshorloge. Er is geen scherm maar de technologie zit binnenin. Een dergelijke smartwatch noemen we dan ook een Hybrid watch. Hoewel ze heel wat toffe functies heeft zijn deze toch beperkter dan bij een volwaardige smartwatch. Zo heeft hij wel een activity tracker waarmee je je aantal stappen en calorieverbruik per dag kan bijhouden. Het uurwerk biedt ook de mogelijkheid om je slaappatroon bij te houden en te analyseren. Bovendien krijg je meldingen van berichten en oproepen in de vorm van trillingen, maar deze kan je niet direct lezen of beantwoorden. Daarnaast zijn er nog andere leuke features zoals het nemen van foto's met de druk van een knop op het uurwerk en het controleren van je muziek.
Een van de grooste troeven van de Skagen Connected is echter de batterijlevensduur. Doordat er geen scherm geïntegreerd werd, kan de batterij van dit uurwerk 4 tot 6 maanden volhouden vooraleer deze vervangen moet worden, in tegenstelling tot de batterijen van andere smartwatches die vaak niet langer dan 2 dagen volhouden.

--> Ontdek de Skagen Connected hier <--


4. Boss Classic

Boss classic smartwatch

Op de 4de plaats hebben we nog een hybrid watch van het merk Hugo Boss. Een merk dat gekend staat om zijn stijlvolle, klassiek ogende uurwerken. Zij kozen voor een smartwatch met een zeer subtiel OLED scherm dat bovendien kan uitgezet worden zodat het eruit ziet als een gewoon gekleed polshorloge. Aan de hand van dit scherm wordt de belangrijkste informatie doorgegeven aan de gebruiker. 
Net zoals bij de Skagen houdt dit Boss uurwerk je stappen en activiteit bij, die dan ook via het scherm kunnen worden weergegeven. Je krijgt hierop ook te zien wie je belt of wie je berichten stuurt (waar de Skagen alleen een trilling geeft). Je beslist zelf van wie meldingen doorgestuurd worden naar je uurwerk. Door het scherm is de batterijduur wel aanzienlijk minder lang dan bij de Skagen. Zo gaat de batterij van de Hugo Boss 5 dagen mee, maar deze kan je dan wel zelf opladen. Kortom de ideale smartwatch voor de moderne zakenman!

--> Ontdek de Boss Classic hier <--


3. Fossil Q

Fossil Q

Op plaats nummer 3 vinden we de eerste echte volwaardige smartwatch! De Fossil Q is er eentje met een touchscreen dat kan worden aangepast naar de wens van de gebruiker. Vind je die digitale look maar niets? Dan zet je er gewoon een analoge wijzerplaat op en dat ook nog eens in de kleur die het best bij je outfit past. Daarnaast zijn de functies van een dergelijk model eindeloos. 
De Fossil Q werkt via een applicatie genaamd Android Wear. Deze app kan, ondanks de naam, geïnstalleerd worden op zowel Android als iOS (Apple). Alle meldingen die je normaal gezien op je GSM zou krijgen, kan je nu laten forwarden naar je smartwatch. Of het nu gaat om SMS-berichten, Facebook-berichten of meldingen van nieuwsberichten, het kan allemaal weergegeven worden op je uurwerk. Bovendien geeft de Android Wear software tal van andere mogelijkheden zoals activity tracking, weerbericht, opzoekingen via google, spraakherkenning, en nog veel meer. (Ontdek meer over de Android Wear applicatie hier). Ben je op zoek naar een smartwatch met veel functies die zowel sportief-casual als trendy-chique kan worden gedragen? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Bovendien zijn de Fossil Q's bijzonder scherp geprijsd!

--> Ontdek de Fossil Q hier <--


2. Michael Kors Access

Michael Kors Access

Op plaats nummer 2 hebben we een blinker gezet! Letterlijk en figuurlijk. Qua functionaliteit lijkt de Michael Kors Access sterk op de Fossil Q. Ze wordt namelijk ook aangestuurd met de Android Wear applicatie waardoor alle functionaliteit van de fossil ook behouden blijft. En toch is de Michael Kors smartwatch anders. Dat valt meteen op wanneer je het uurwerk voor het eerst ziet.
Het verschil ligt vooral in de vormgeving van de kast van het uurwerk. De sportieve look van de Fossil is ingeruild voor een klassevolle uitstraling die we gewoon zijn van een ontwerper als Michael Kors. Het is met deze ook een smartwatch die vooral de dames zal kunnen bekoren. Dat zie je ook in de wijzerplaten, vaak met steentjes, die gekozen kunnen worden. Wil je dus een uurwerk die steeds matcht met je handtas en schoenen maar wil je niet telkens een nieuw model aanschaffen? Dan is de Michael Kors Accessongetwijfeld jouw keuze.

--> Ontdek de Michael Kors Access hier <--


1. TAG Heuer Modular 1

TAG Heuer Modular 45

Over onze nummer 1 hebben we niet lang moeten nadenken. De TAG Heuer Modular 45steekt er wat ons betreft met kop en staart bovenuit. Het is de eerste smartwatch die het label Swiss Made mag dragen en daar is TAG Heuer bijzonder fier op. Terecht wat ons betreft, want de kwaliteit waarmee de Modular 45 werd gemaakt, is ongeëvenaard binnen de wereld van de smartwatches.
Wat maakt de nieuwe Modular 45 nu zo speciaal? Een Swiss Made smartwatch impliceert dat het uurwerk aan heel wat kwaliteitsnormen moet voldoen. Een van de voordelen bijvoorbeeld is dat het touchscreen bij de TAG Heuer gemaakt is van krasvrij saffierglas. Zo hard dat je er enkel met een diamant nog krassen op kan maken.
Een andere troef zit al verscholen in de naam "Modular 45". Het uurwerk is volledig aanpasbaar (of modulair) en kan gebouwd worden naar de wens van de gebruiker. En daarmee bedoelen we niet alleen de wijzerplaat! Ook de kast, de band, het slot, de aanzet en de module zelf kunnen aangepast worden. Zo zijn er meer dan 1500 verschillende mogelijkheden. Banden zijn verkrijgbaar in rubber, leder, staal en titanium. Ook de kast van het uurwerk zelf kan aangepast worden en is verkrijgbaar in het staal, titanium of krasvrij keramiek. 

TAG Heuer Modular 45 varianten

De Modular 45 heeft ook een ingebouwde microfoon waardoor je gesproken opdrachten kan geven aan het uurwerk om bijvoorbeeld zinnen te vertalen of iets op te zoeken op Google. Bovendien zit er een GPS geïntegreerd in het uurwerk. Dat zorgt ervoor dat je, bijvoorbeeld tijdens het joggen, je smartphone niet moet meesleuren. Het uurwerk registreert alles (op een intern geheugen van 4 GB) en synchroniseert alles wanneer het weer verbinding maakt met de smartphone.
Wanneer u kiest voor een TAG Heuer smartwatch betekent dit ook meteen dat u safe zit voor een lange termijn. De firma belooft namelijk dat wanneer er in de toekomst nieuwe varianten uitkomen, u uw huidige model, voor een kleine meerprijs, kan inwisselen tegen het nieuwe model. Op die manier blijft u steeds up-to-date met de nieuwste technologie.
Tot slot nog een leuk weetje over de Modular 45. Bent u na enige tijd heel het smartwatch gebeuren wat beu en wil u wel terug eens een echt mechanisch uurwerk om de pols doen? Geen probleem, de centrale module kan ook vervangen worden door een mechanische variant in plaats van een smartwatch! Kiest u dus voor de TAG Heuer Modular 45, dan kiest u voor een totaalpakket!

--> Ontdek de TAG Heuer Modular 45 hier <--

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.