TAG Heuer en Aston Martin slaan handen in elkaar

Begin dit jaar kondigde TAG Heuer al aan dat het de officiële partner wordt van het Britse luxe automerk Aston Martin. Nu, enkele maanden later, zijn ook de bijhorende special edition horloges beschikbaar, de TAG Heuer Carrera 01 Aston Martin en de TAG Heuer Formula 1 Aston Martin. Of ze de moeite zijn? Oordeel zelf maar!

Krachtig en stoer


De autofanaten onder ons zullen tevreden zijn met het feit dat TAG voor deze speciale edities niet simpelweg het standaard model heeft gebruikt met daar een logo op . Neen, de nieuwe modellen zitten boordevol elementen uit de motorsport. De Carrera 01 Aston Martin bijvoorbeeld, is voorzien van een speciaal geskeletteerde wijzerplaat in een hexagonaal patroon dat doet denken aan de rooster vooraan de Aston Martin Vantage. Bovendien is de kast voorzien van snelheidslijnen en hebben de drukknoppen van de chrono de vorm van cilinderkoppen. De meest opvallende aanpassing is echter de aanzet, die is bijgeschaafd om de lijnen van de wagen na te bootsen. Tot slot werd er gekozen voor een rubberen band met een lederen finish, zowel duurzaam als stijlvol. De nieuwe Carrera is kortom een model dat, naast zijn technisch hoogstaand mechanisch binnenwerk, ook een stoere uitgesproken look heeft.

Een ander nieuw model dat misschien nog meer tot de verbeelding spreekt van de autoliefhebber is de nieuwe TAG Heuer Formula 1 Aston Martin. Er werd gekozen voor een kwartsbinnenwerk (met batterij) waardoor het uurwerk in een zeer aantrekkelijke prijsklasse valt. Voor deze uitvoering bleef TAG trouw aan de gekende vormgeving van de Formula 1-lijn, maar werd deze gepimpt met limoen groene accenten. Een kleur die trouwens ook voor de nieuwe Aston Martin Vantage gekozen kan worden. Het gevleugelde logo is bij deze iets prominenter aanwezig en komt mooi tot zijn recht op de antraciet grijze wijzerplaat. Hetzelfde geldt overigens voor de secondewijzer van de chronograaf. Ook de band werd voor de gelegenheid aangepast. In plaats van de gekende stalen banden op de Formula 1 serie, werd er gekozen voor een uitgewerkte lederen band die afgelijnd word met limoen groene stiksels. Het is met andere woorden een polshorloge die opvalt omdat ze net dat tikkeltje anders is, maar toch zeer stijlvol blijft.Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.