Groot, Groter, Grootst!

Afgelopen week werd er bij Sotheby's in Hong Kong een ovale diamant van maar liefst 88 karaat geveild! De ovaal-geslepen diamant is een steen van 88,22 karaat, D-kleur, type IIa en is één van slechts drie ovale diamanten van meer dan 50 karaat die ooit aangeboden werd in een veiling. De diamant die ongeveer even groot is als een ei werd verkocht voor een kleine €12,3 miljoen.

Weetje: Een type IIa diamant wordt beschouwd als een van de zuiverste diamanten ter wereld. Hij bevat nagenoeg geen chemische onzuiverheden. Slechts 1,8% van alle diamanten ter wereld behoren tot deze categorie.  

Gemaakt van een ruwe steen van 242 karaat uit de Jwaneng-mijn in Botswana, wordt de gepolijste diamant met 88 karaat als uitzonderlijk beschouwd. Aangezien het getal acht geluk betekent in zowel de Chinese als andere Aziatische culturen, is deze steen een echte geluksbrenger.

Het juweel werd gekocht door een Japanse privé-verzamelaar die de diamant achteraf naar zijn oudste dochter vernoemde, Manami Star


Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.