Baselworld 2017 novelties - Oris


Baselworld 2017 novelties - Oris
Ook bij Oris vonden we dit jaar erg toffe nieuwigheden terug.
Niet alleen TAG Heuer wist ons the bekoren, ook Oris heeft goed zijn best gedaan om met vernieuwing op de markt te komen. Nieuwe gelimiteerde Divers waaronder zelfs een nieuwe regulator en een volledig nieuwe lijn genaamd de Chronoris (eigenlijk een heruitgave van een eerder ontwikkelde collectie) zijn maar enkele van de vernieuwingen. Maar degene die voor ons meest in het oog sprong was echter de coole gelimiteerde retro Big Crown 1917.

Oris Big Crown 1917

De nieuwe versie van de Big Crown 1917 is er niet zomaar gekomen als hommage aan het eerste pilotenuurwerk dat Oris ontwikkelde. Lang heeft Oris immers gedacht dat de eerste aviator gemaakt werd in het jaar 1938. Door een intern onderzoek stootte ze, eerder toevallig, op een Big Crown model dat reeds in het jaar 1917 gemaakt werd. Dit eerste model werd gemaakt met een bronzen kast die dan verzilverd werd. Bovendien werd de band aan de kast gemaakt met 2 metale lussen die op de kast gesoldeerd werden, zoals dat ook wel gebruikelijk was in die tijd.
Oris first pilot watch 1917

Ter ere van deze vondst werd er dan besloten om een nieuwe versie te maken die, naar onze eigen mening, zeer trouw is gebleven aan het origineel. Weliswaar werd het binnenwerk vervangen door een moderne variant (Oris 732) waardoor de nieuwe versie toch heel wat performanter is dan zijn voorganger. Ook werd er gekozen voor een nieuwe aanzet voor de band, zodat deze gemakkelijk kan vervangen worden. De retro look van de wijzerplaat en de typografie werden volledig behouden, evenals het knopje op de zijkant van de kast dat gebruikt moet worden voor het uittrekken van de kroon.
Het is een bijzonder leuk stuk geworden dat horlogeliefhebbers en verzamelaars zeker zal aanspreken. Bovendien is het uurwerk gelimiteerd op 1917 stuks wereldwijd (de referentie naar het originele jaartal hierbij is u vast niet ontgaan), wat het bovendien een zeer exclusief horloge maakt. Alsof dat nog niet genoeg is komt de nieuwe versie in een bijzonder elegante lederen etui samen met een extra lederen band. Zo heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen de klassieke band of de kapiteinsband die onder de kast van het uurwerk doorloopt. 

Oris Big Crown 1916
Oris Big Crown 1916
Oris Big Crown 1916

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.