Diamantmuseum (Antwerpen)

Het diamantmuseum van de provincie Antwerpen was een museum in het centrum van Antwerpen vlak bij de diamantwijk. Het opende in 2002 en werd gesloten in mei 2012. In het museum leerde de bezoeker over het verleden en heden van de diamantindustrie en de diamanthandel in de omgeving van Antwerpen. In het Diamantpaviljoen bij het Museum aan de Stroom zijn enkele stukken uit de vroegere collectie van het museum te bewonderen.

Het museum bevond zich in de diamantstad Antwerpen en had als onderwerp de geschiedenis van diamant in deze stad. In de 16e eeuw werd Antwerpen een wereldcentrum voor diamanthandel. Eerder had Brugge die functie gehad, maar dat veranderde toen het Zwin verzandde. In de 19e eeuw werd de diamanthandel nieuw leven ingeblazen, nadat er in Zuid-Afrika nieuwe mijnen waren ontdekt. Bron: Wikipedia

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.