Reis terug in de tijd met de Oris Big Crown 1917 L.E.

De trend van dit jaar is overduidelijk Vintage. Je komt in ieder merk wel enkele vintage getinte stuks tegen. Ze richten hun vooral op een authentieke stijl die terug de kleinere modellen van uurwerken wil lanceren. Ook Oris doet hier aan mee. Zij hebben hun gekende "Aviator"-model uit 1917 in een nieuw jasje gestoken. De look van weleer werd behouden, maar het binnenwerk is gemoderniseerd. Bovendien is deze editie gelimiteerd op 1917 stuks wereldwijd.

Het is een 40 mm kast die gemaakt is van roestvrij staal. De wijzerplaat is vrij sober en afgewerkt met blauwe wijzers die oplichten in het donker. Op de wijzerplaat bevindt zich een index die de minuten aanduid. Opvallend aan dit horloge is de zakuurwerkkroon. Vandaar ook de toepasselijke naam "The Oris Big Crown". Op het deksel van het uurwerk vind je het OWC logo plus het unieke nummer aangezien er maar 1917 stuks van gemaakt zijn.Het binnenwerk van dit horloge is een Oris caliber 732. Het is een automatisch kaliber dat een gangreserve heeft van 38 uur. Dit houdt in dat je uurwerk nog 38 uur verder werkt, ook als je ze niet draagt. Boven de kroon bevindt zich een klein knopje, dat dient om de kroon te ontgrendelen en zo het uur in te stellen.  

Bovendien is er een extra bruine lederen band in "cuff-style" inbegrepen. Hierdoor kan je je horloge makkelijk een andere look geven. Met deze band krijgt het vintage uurwerk een sportiever karakter 

Het was voor Oris zeker een uitdaging om een uurwerk, van het begin van de vorige eeuw, opnieuw uit te brengen met de standaarden van de moderne horlogerie, die voldoet aan de verwachtingen van de huidige consument. Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.