5 tips voor een perfecte verlovingsring!

1. Observeer  

Bereid je goed voor. Bekijk welk soort juwelen en kleding ze draagt. Houd ze van iets opvallend? Of eerder iets sober? Of draagt ze misschien nooit juwelen? Dit zijn allemaal aspecten waar je zeker rekening mee moet houden als je een verlovingsring kiest. Want het moet natuurlijk bij haar persoonlijkheid passen.

Tip: Draagt ze nooit een ring? Kies dan zeker iets niets te opvallend, zoals een tijdloze solitair.

2. Ask around

Girls and their best friends. Meisjes zeggen heel veel tegen hun vriendinnen, ze weten hoogst waarschijnlijk ook alles van elkaar. De verlovingsring is zonder twijfel een gespreksonderwerp dat onder vriendinnen al eens wordt aangehaald. Bespreek dus gerust op voorhand de do's en don'ts met mensen die haar vaak op een andere manier kennen dan jijzelf.

3. Kies voor duurzaamheid

Een verlovingsring is een gebruiksvoorwerp dat een leven lang, dagelijks gedragen zal worden. Kies dus zeker voor een materiaal dat hiervoor geschikt is en tegen een stootje kan. 18kt Geel- of witgoud is hiervoor de beste oplossing, omdat het een duurzaam en gemakkelijk te bewerken materiaal is. Daardoor is het achteraf gemakkelijk om de ring bijvoorbeeld van maat te veranderen.

Ook platina kan een optie zijn. Platina is harder dan goud, hierdoor komen er minder snel krasjes in, maar daardoor is het ook duurder in aankoop.


Voordeel: Goud behoudt goed zijn waarde, en is ook steeds verwerkbaar. Een gedemodeerde gouden ring kan bijvoorbeeld gesmolten worden om zo weer iets actueel te creëren. 

4. Schitteren met diamant of moissanite

Elke vrouw droomt wel eens van een diamant. De schittering van een diamant (of moissanite) kan je niet vergelijken met een zirkoon. Diamant is het hardste materiaal ter wereld en gaat met andere woorden een leven lang mee. Op een zirkoon daarentegen, komen op termijn krasjes waardoor de glans verdwijnt en de steen dof wordt.

Wat is nu eigenlijk een moissanite?

Een moissanite is een door de mens gemaakte steen. Waar een diamant door de natuur over miljoenen jaren wordt gecreëerd, wordt moissanite in het labo gegroeid. Alles klopt wel volledig: de hardheid, de schittering, de zuiverheid, ... Met het blote oog is een moissanite haast niet van een natuurlijke diamant te onderscheiden. Het voordeel van moissanite ten opzichte van diamant is de prijs, die vele malen lager ligt. Het is zeker een goed alternatief wanneer je een verlovingsring wil met een grote steen, zonder dat je er een fortuin aan wil spenderen.

Weetje: Je kan een diamant (of moissanite) in verschillende slijpwijzen verkrijgen. bv. briljant, prinses, peer, marquise, enz. Maar de slijpwijze met de mooiste schittering blijft de briljant!

5. Laat je begeleiden door een professional 

Door je te laten begeleiden door een erkende juwelier, mag je er zeker van zijn dat je een goede keuze maakt. Zie je door het bos de bomen niet meer? Dan staan wij paraat om je te begeleiden met deze toch wel moeilijke keuze. We kunnen je informeren over de verschillende mogelijke materialen, het verschil van kwaliteit in stenen en geven je ook graag stijladvies.

Sta jij op het punt van de grote stap te zetten? Spring dat zeker eens binnen bij ons voor wat meer informatie.

We inspireren je alvast met enkele voorbeelden van typische verlovingsringen


Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.