Ring met diamant van 37,30ct te koop bij Sotheby's

Sotheby's zal volgende maand de Raj Pink diamant veilen voor een geschat bedrag van $20 miljoen tot $30 miljoen dollar.

Met een gewicht van 37.30 karaat, is de diamant de recordhouder als grootste roze diamant, volgens Sotheby's. Op 15 november wordt hij in het veilinghuis van Genève gepresenteerd.

"De ontdekking van elke roze diamant is uitzonderlijk, maar de Raj Pink's opmerkelijke grootte en kleurintensiteit laat hem behoren tot één van de meest belangrijke roze diamanten die gekend zijn," zei David Bennett, voorzitter van Sotheby's internationale juwelen afdeling.

Het veilinghuis verkocht in 2010 reeds de Graff Pink met een gewicht van 24,78 karaat voor de prijs van $46.2 miljoen. Deze was nog 1/3 kleiner dan de Raj Pink.

Sinds die verkoop, is de veilingmarkt voor uitzonderlijk zeldzaam en intens gekleurde diamanten, vooral roze en blauwe, helemaal opengebloeid.

De ruwe diamant die de Raj Pink heeft voortgebracht is een jaar lang bestudeert geweest na zijn ontdekking in 2015. Een meester diamantslijper heeft hem verwerkt tot een sprankelende diamant.

De Gemological Institute of America (GIA) heeft de diamant gekenmerkt als een "verbazingwekkende steen" en beschrijft zijn tint als "een zeer heldere en opvallend chique intense roze kleur."

Wie zich geroepen voelt om hem te kopen kan terecht bij Sotheby's. 


Bron: Rapaport News

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.