Longines' Avigation BigEye, de retropiloot

Zoals iedereen weet is Longines heer en meester in het produceren van vintage-geïnspireerde sporthorloges die specifiek bedoeld zijn om de aandacht van retro-lovers te grijpen en tegelijkertijd de voordelen van moderne productie te bieden.

In 2007 kondigde Longines de legend Diver aan, het eerste vintage-geïnspireerde model. Nu 10 jaar later heeft het merk een hele serie van dergelijke modellen geproduceerd. Om het grote succes verder te zetten, bracht Longines onlangs de Avigation BigEye Chronograph uit. Een stalen chronograaf met een vintage, door het leger geïnspireerde esthetiek.

Weetje: onlangs won de BigEye de prijs van beste heropleving van dit jaar. 

Met een ijzersterke stalen kast van 41 mm, een solide achterkant en een hoogwaardig saffierglas is de BigEye een combinatie van eenvoud en klasse. Longines zelf zegt dat de BigEye geïnspireerd is op luchtvaarthorloges uit de jaren 1930. Dit terzijde, wordt het horloge gekenmerkt door zijn asymmetrische lay-out en zijn ovesized drukknoppen. De grote en heldere Arabische markeringen gecombineerd met een laag Superluminova zorgen op hun beurt dan weer voor een overzichtelijke wijzerplaat afgewerkt met een lange en elegante secondewijzer.


(Het hart van de BigEye is de Longines L688 automatische chronograaf) 


Bron: Hodinkee 

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.