NEW: Montblanc 1858 Automatic Chronograph

Voor de nieuwe 1858 Automatic Chronograph heeft Montblanc zijn inspiratie gehaald bij de gelimiteerde, en geweldig dure, Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter die enkele jaren geleden gelanceerd werd. Dat wil zeggen: een militaire look, kathedraalwijzers en een vintage afwerking gecombineerd met een standaard automatische chronograaf, in plaats van de monopoussoir (chronograaf met slechts 1 drukknop) van de eerder gelanceerde 1585 Tachymeter. Kortom, wel de look, maar zonder de gigantische prijs (4.800 euro t.o.v. 30.000 euro).


En voor die prijs krijg je behoorlijk wat terug.  De kast, met een diameter van 42mm, is vervaardigd uit gehard titanium en is voorzien van een PVD-coating in brons. Er werd gekozen voor een combinatie van mat geborstelde oppervlakken en een blinkend gepolijste afwerking op de randen. Dit geeft het uurwerk een stoere, maar toch verfijnde look. De vormgeving is zeer vintage met duidelijke verwijzingen naar de militaire uurwerken ten tijde van de 2de wereldoorlog, maar toch met enkele details die het horloge een wat meer hedendaagse feel geven.

De wijzerplaat van de nieuwe Montblanc 1858 Automatic Chronograph heeft een mooie bruin-grijs gebrande gloed die de retro-stijl alleen nog maar accentueert. Er werd gekozen voor iconische kathedraalwijzers die ook populair waren ten tijde van de jaren 1930 en de grote Arabische cijfers werden ingekleurd met een crèmekleurige lichtgevende verf voor een duidelijk tijdsaflezing. Er werd gekozen om geen datum te plaatsen en de wijzerplaat wordt afgewerkt met het oude logo van Montblanc, ook weer om de retro-look nog eens in de verf te zetten.

Binnenin vinden we het kaliber MB 25.11, gebaseerd op de Sellita SW-510. Een robuust binnenwerk dat gebaseerd is op de 7750 architectuur, door Montblanc aangepast om enkel de kleine secondewijzer en de 30-minuten aanduiding weer te geven. Kortom de 1858 Automatic Chronograph is een erg geslaagde aanvulling aan de Montblanc collectie. Geïnteresseerd? Kom ze dan gerust eens van dichterbij bekijken bij ons in de winkel!


Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.