De TAG Heuer Tourbillon ... Een revolutie in de horlogerie!

Dankzij de combinatie van vakmanschap en wetenschappelijk onderzoek, is TAG Heuer erin geslaagd een nieuw revolutionair tourbillon binnenwerk te ontwikkelen. Maar alvorens te praten over de innovatie van TAG Heuer, moeten we misschien eens eerst uitleggen wat een tourbillon uurwerk eigenlijk is.

De tourbillon

De tourbillon werd voor het eerst ontwikkeld door Breguet in 1801. De bedoeling van Breguet's uiterst speciale en complexe binnenwerk was, en is nog steeds, de precisie van het mechanische horloge te verbeteren. Een mechanisch (zowel automatisch als hand-opgewonden) horloge heeft een afwijking, van vaak enkele seconden per dag. Een groot aandeel van deze afwijking kunnen we toeschrijven aan de zwaartekracht. Het probleem is namelijk dat deze afwijking varieert naargelang de positie van het horloge. De zwaartekracht "trekt" met andere woorden op een andere manier wanneer je je horloge in een verticale positie houdt ten opzichte van een horizontale positie. Breguet wist deze variatie op te heffen door heel de balans van het uurwerk, die normaal gewoon oscilleert, ook nog eens om zijn eigen as te laten draaien. Het filmpje hieronder laat zien hoe de tourbillon balans om zijn as roteert.
De TAG Heuer Tourbillon 02T

Het spreekt voor zicht dat de productie en de assemblage van een tourbillon geen sinecure is. Net om die reden zijn ze ook bijzonder duur en wordt dit binnenwerk voorbehouden voor de meest exclusieve horloges. De goedkoopste, of laten we zeggen de minst dure tourbillon kostte tot voor kort maar liefst € 34000, en zelfs dat werd aanzien als "te goedkoop". Het is in dit opzicht dat TAG Heuer in 2016 een wervelwind in de horlogerie te weeg heeft gebracht toen ze aankondigden dat ze de tourbillon 02T op de markt zouden brengen voor €15500 (en €19550 voor de limited edition Phantom). Een spotprijs ... voor een tourbillon dan toch.

Die prijs hebben ze, naar eigen zeggen, kunnen halen door het productieproces te optimaliseren, maar ze houden uiteraard geheim op welke manier ze dat precies wisten te realiseren. Wat ze wel vertelden is dat ze de spiraalveer voor het eerst in de geschiedenis van de horlogerie uit carbon hebben weten te maken. Die spiraalveer is het belangrijkste onderdeel van een binnenwerk en datgene dat het hele gangwerk aandrijft. Door het gebruik van carbon hebben ze meteen ook een tweede factor uitgeschakeld die afwijkingen op precisie veroorzaakt, namelijk magnetisme.


De Carrera Calibre 02T Tourbillon Phantom Limited Edition

Met trots mogen we jullie, als een van de enige dealers in Belgiƫ, de Carrera 02T Tourbillon Phantom Limited Edition voorstellen. Een uiterst exclusief model dat gelimiteerd werd op slechts 250 stuks wereldwijd! De naam Phantom doet alle eer aan de volledige zwarte afwerking van het uurwerk. De zogenaamde heartbeat laat mooi de werking van het mechanisme zien en de afwerking met croco-lederen band zorgt voor een sportieve maar stijlvolle uitstraling. Bovendien werd de kast van dit model vervaardigd uit carbon, dit geeft naast een strakke look, ook een uiterst aangename draagervaring omdat het gewicht van de kast hierdoor wordt gehalveerd!

Wil je ze live aan het werk zien? Spring dan gerust eens binnen bij ons in de winkel! Je kan ze ook ontdekken op onze webshop.Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.