Atelier P. - Trouwringen met een geschiedenis!

Atelier P is een familiebedrijf dat van generatie op generatie, met trots en passie de mooiste trouwringen creëert. Als "100% Belgisch" bedrijf geloven ze in recycling. Ze doen alles zelf, van raffinage tot eindproduct, en houden zo een sterke controle over de kwaliteit. Vanuit deze traditie ontwerpen ze trouwringen, die symbool staan voor liefde en eeuwigheid. Hun collectie, genoemd naar de stichter Petrus Boschmans, is een tijdloze collectie in 14kt en 18kt goud.

Wil je de nieuwe collectie van Atelier P komen bekijken? Dan zijn onze trouwdagen de uitgelezen kans! Deze lopen nog tot en met zaterdag 23 maart. Inschrijven kan hier.

De ringen van Atelier P. kunnen in 4 thema's verdeeld worden:

Retro collectie: Deze neemt je mee terug in de tijd door deze edgy, klassieke maar vooral originele trouwringen. Ontmoet de vijf kinderen van Petrus Bochmans want elk type van ring kreeg de naam van één van de kinderen van Petrus.
Trendy collectie: Heb je liever een modern design? Dan is deze collectie zeker iets voor jou. Het onderscheidt zich door zijn opvallende afwerking en eigentijdse uitstraling.
Timeless collectie: Het feit dat deze trouwringen na meer dan 100 jaar nog steeds erg populair zijn, geeft een teken dat 'some things are meant to be'.
Engagement collectie: Atelier P. zou niet compleet zijn zonder een gave maar verfijnde verlovingscollectie. Daarom ontwierpen ze een kleurrijke collectie waarin diamanten, saffieren en morganieten worden verenigd.
Dit alles zorgt ervoor dat ze voor elke vinger de perfecte ring kunnen aanbieden en daar helpen wij jullie graag mee verder. Onze wedding ring consulentes laten u graag kennis maken met de vele modellen en afwerkingen, zowel voor hem als haar. Je hoeft hier uiteraard geen afspraak voor te maken, wij ontvangen jullie graag in onze winkel in Sint-truiden. Wij hanteren trouwens voor al onze trouwringmerken een beste-prijs-garantie. Zo ben je altijd zeker dat je de beste prijs betaald voor je trouwringen!


Aan welke hand draag je nu je trouwring? 

Deze vraag wordt ons vaak gesteld, en het antwoord hierop is simpel: dit mag je zelf bepalen. Er is geen 'juiste' manier om een trouwring te dragen. Dit kan verschillen per land, zelfs regio en per geloof.

Symboliek: Aan de linker ringvinger omdat deze in directe verbinding staat met het hart. Deze verbinding wordt 'vena amoris' genoemd en het gebruik werd gelinkt aan de Oude Egyptenaren evenals aan de Romeinen.

Geloof: In Vlaanderen kan de provincie een rol spelen. In Oost-en West-Vlaanderen draagt men de trouwring veelal links, in Antwerpen en Brabant meestal rechts. En wij Limburgers doen nog anders: bij ons verschilt het zelfs van regio tot regio.

Praktisch: Sommige mensen kijken naar de praktische kant. Afhankelijk of je nu rechts- of linkshandig bent, zodat deze niet in de weg zit tijdens het schrijven of beschadigd geraakt tijdens het werk.

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.