Exciting novelties on Baselworld 2019!

Basel, de grootste indoor juwelenbeurs ter wereld. Hall 1 is the place to be, een echte dream come true voor elke horlogeliefhebber. Het is dan ook niet zomaar een beurs. Hier worden alle laatste nieuwe trends en innovaties voorgesteld aan het grote publiek. Wij waren alvast onder de indruk, hopelijk jij ook? Graag nemen we je mee op ons avontuur.

TAG Heuer

Als eerst waren we te gast bij TAG Heuer, hier werden we al snel omvergeblazen door de nieuwe TAG Heuer Autavia Isograph.

De Autavia lijn is al langer een vaste waarde binnen TAG Heuer.  Maar wist je dat deze populaire horloges oorspronkelijk ontworpen werden voor piloten en racepiloten? Vandaar ook de naam Autavia (Auto + Avia). Tegenwoordig zijn deze vintage horloges razend populair. Daarom dan ook de nieuwe TAG Heuer Autavia Isograph.

Wat is er nieuw? 

Wel, de vintagelook blijft. Zo hebben ze de traditionele indexen ingeruild voor Arabische cijfers. Ook is er een datumkader netjes weggestopt op de positie van zes uur, zoals bij alle Calibre 5-horloges. Naast enkele variaties in roestvrij staal, komen er nu ook twee modellen in het brons. Beide afgewerkt met een keramische lunet. In totaal zullen er zeven nieuwe uitvoeringen van de TAG Heuer Autavia Isograph zijn.

Leuk om weten is dat alle nieuwe Autavia Isograph modellen voorzien zullen zijn van een balansveer in carbon. Dit is een recentelijke innovatie van TAG Heuer die voorlopig alleen nog maar terug te vinden was in de exclusieve Tourbillon. Het grote voordeel van carbon is dat het zo licht en niet magnetisch is, dat de invloed van de zwaartekracht verwaarloosbaar is, waardoor het horloge nog preciezer loopt.

Oris

Vervolgens waren we te gast bij Oris. Hier werd ons The Clean Ocean Limited Edition voorgesteld, waarvan het verhaal erachter zeker zo mooi is als het horloge zelf. Het uurwerk werd in samenwerking met een recyclagebedrijf, dat plastic uit de oceaan omzet tot energie, ontwikkeld. Het horloge is afgewerkt met een felblauwe wijzerplaat en lunet, deze staan symbool voor de schoonheid en het belang van water. Het medaillon aan de achterkant van het horloge vertegenwoordigt een ander belangrijk aspect, namelijk het gebruik van gerecycleerde materialen. Bovendien is dit horloge gelimiteerd tot 2000 stuks en worden ze stuk voor stuk gepresenteerd in uit biologisch afbreekbare (algen) en gerecycleerde materialen (uit de oceaan gehaald plastic). 
Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.