Soon in store: Seiko!


Wist je dat SEIKO in het Japans precisie betekent? Waarschijnlijk niet, eerlijk gezegd ik ook niet. Geen probleem! Graag vertel ik je nog wat meer over het wereldbekende merk Seiko.

Het begon allemaal in de jaren 1800 toen Kintaro Hattori in het centrum van Tokyo een winkel had geopend waar klokken werden gerepareerd. Stilletjesaan groeide de zaak uit tot een toonaangevende fabriek waar ook klokken werden geproduceerd. Zijn visie "Always one step ahead of the rest"

In 1892 opende hij zijn eerste fabriek, die hij heel toepasselijk Seiko-sha (het huis van precisie) noemde. Hier begon de indrukwekkende reis, die leidde van het monteren van grote klokken tot een productie van de eerste wandklok. Niet lang daarna - in 1895 - gevolgd door het eerste zakhorloge

Kintaro's bedrijf groeide snel, mede omdat de Japanse markt tijdens het Meii-tijdperk aanzienlijk werd uitgebreid. Kintaro investeerde continue in mensen, materiaal en faciliteiten. Daardoor was hij in staat om Japans' eerste polshorloge te produceren: de Laurel. En heel belangrijk, de Laurel was opgebouwd uit componenten die voornamelijk in eigen beheer werden geproduceerd, inclusief de hoofdveer, de wijzers en de schitterende wijzerplaten van email.De groei van het bedrijf kwam tot een abrupt einde tijdens de Grote Kanto aardbeving in 1923, waarbij de kantoren en fabrieken volledig werden verwoest. Opvallend genoeg wist Kintaro binnen een jaar na de ramp een nieuw horloge te produceren, waarbij hij gebruik maakte van een prototype dat op een miraculeuze wijze de ramp had overleefd. Een nieuwe start, een nieuwe naam: 'Seiko'

Na de dood van Kintaro in 1934, ging de leiding van het bedrijf over naar zijn zoon. Het bedrijf bleef groeien, waarbij er in heel Japan productiefaciliteiten werden geopend. Aan het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw wonnen Seiko's mechanische polshorloges alle chronometer-competities in Japan en begon het bedrijf buiten de Japanse grenzen te kijken. 

Op 25 december 1969 was het zo ver. Seiko toonde de wereld het eerste quartz polshorloge: de Astron Quartz. Een horloge dat een nieuwe industriestandaard in de horlogewereld neerzette.Sindsdien vervult Seiko een leidinggevende rol op het gebied van elektronische en mechanische horloges, waarbij er door de jaren heen een continue stroom van innovatieve, duurzame en bruikbare horloges werden gelanceerd. Waaronder Kinetic in 1988 en Spring Drive in 1999.

Seiko's recentste - in 2012 - geïntroduceerde innovatie is de Seiko Astron GPS Solar. Een GPS-horloge dat dankzij ultra-efficiënte energiemanagement volledig op de energie van licht kan draaien en dat overal ter wereld exact de juiste tijd kan weergeven, na één simpele druk op de knop. Hiermee was Seiko opnieuw "One step ahead of the rest". 


Genoeg over het verleden, nu kijken we naar de toekomst. We verkondigen jullie graag dat Seiko vanaf midden oktober verkrijgbaar is bij Juwelier Willems. 

Bron: Seiko.nl

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.