The NEW Longines Spirit collection


Een ode aan enkele legendarische luchtvaart pioniers die ons tot op de dag van vandaag blijven inspireren, dat is de nieuwe Longines Spirit collectie. Een collectie die, naar onze mening, niet alleen gekenmerkt wordt door zijn combinatie van retro-elementen met een hedendaags ontwerp, maar die wel eens een nieuw hoofdstuk zou kunnen betekenen in het verhaal van Longines.


Bekijk hieronder onze volledige "hands on review" van de nieuwe Spirit collectieEen design met oog voor detail

Met de Spirit collectie heeft Longines een nieuwe dagelijks draagbare lijn gecreĆ«erd die alle elementen bevat dat je van een luxueus pilotenhorloge mag verwachten. Je hebt de keuze tussen een model met enkel uur en datum, en dit in 40 mm of 42 mm of een chronograaf van 42 mm. Deze modellen zijn telkens verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, zilverkleurig of zwart en telkens met een metalen of lederen band. 

Er werd veel aandacht besteedt aan details, zo werden de geborsteld stalen kasten op precies de juiste plaatsen geaccentueerd met blinkende lijnen en kregen de verschillende kleuren van wijzerplaat ook een eigen specifieke afwerking, namelijk satijnmat (zwart), gezandstraald mat (zilverkleurig) en sunburst blinkend (blauw). De grote schroefkroon zorgt voor een bijzonder goede waterdichtheid en geeft het horloge een stoere en robuuste look.

 

Een sterk mechanisch hart

Ook wat het binnenwerk betreft, heeft Longines niets aan het toeval overgelaten. Ze kozen voor uiterst precieze en kwalitatieve, Zwitserse automaten, zowel voor het model met enkel uur en datum als voor het model met chronograaf. Zo precies trouwens dat elk uurwerk van de Spirit-collectie geleverd wordt met een COSC-certificaat!


Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.