TAG Heuer X Porsche


Onlangs kondigde TAG Heuer de samenwerking met het automerk Porsche aan. Een samenwerking die voor beide merken op het lijf geschreven is. Zowel TAG Heuer als Porsche zijn doorheen hun geschiedenis steeds onlosmakelijk verbonden geweest met de motorsport, en nog steeds. Vanaf nu staat de Carrera - overigens een naam die beide merken gebruiken - in het teken van racing en snelheid.


Een brede samenwerking


De samenwerking tussen beide merken voelt zo natuurlijk aan dat het eigenlijk vreemd is dat de merken nooit eerder samenwerkten. Net zoals Porsche is TAG Heuer al sinds het begin erg actief in de motorsport, zowel in de rol van sponsor van enkele grote teams (zoals bijvoorbeeld het Red Bull Formule 1 team) als in de hoedanigheid van officiële tijdswaarnemer voor enkele wereldberoemde competities (waaronder de Formula E en het World Endurace Championship). 

In de jaren '70 kroop Steve McQueen achter het stuur van een Porsche 917 voor de film "Le Mans". Daarin droeg McQueen de Heuer Monaco die, ook op de posters van de film, duidelijk in beeld kwam. Mede door het succes van de film werd de Monaco een icoon in de horlogewereld en werd TAG Heuer voorgoed geassocieerd met de motorsport en in zekere zin ook met Porsche.De nieuwe officiële samenwerking zou moeten zorgen voor een brede waaier aan initiatieven waaronder het sponseren van verschillende races en uiteraard de nieuwe TAG Heuer Carrera die volledig in het teken van Porsche zal komen te staan. 


Built for performanceHet nieuwe model van de TAG Heuer Carrera, de Sports Chronograph, is een prachtig staaltje techniek. Het hart van dit horloge is het nieuwe "Heuer 02" binnenwerk. Dit kersverse manufactuur binnenwerk werd enkele jaren geleden door TAG Heuer ontwikkeld en krijgt een plaats in de meest prestigieuze lijnen van het merk, zoals de Monaco, de Autavia en nu ook de nieuwe Carrera. Kenmerkend voor dit kaliber is de lange gangreserve, van maar liefst 80 uur, zonder in te boeten aan precisie. Wetende dat de standaard gangreserve van de meeste automaten tussen de 30 en de 40 uur ligt, dan is het vanzelfsprekend dat dit nieuwe binnenwerk een revolutie betekende in de horlogerie.

Er zijn uiteraard enkele varianten beschikbaar van deze nieuwe Carrera. Zo is er de keuze tussen een gekleder model met een blinkende bezel of een sportievere versie met een tachymeter als bezel. Ze zijn bovendien beiden verkrijgbaar in een zwart of blauwe uitvoering. Daarnaast bestaat er van de gekledere variant een versie op leder met een grijze wijzerplaat.

Mag het allemaal nog exclusiever dan is er nu ook de 160 Years Limited Edition Sports Chronograph. Een model dat, zoals de naam al doet vermoeden, een ode brengt aan het 160-jarige bestaan van het merk. Dit model wordt gekenmerkt door door een "panda wijzerplaat' waarbij de achtergrond zilvergrijs is en de chronograaf in het zwart wordt onderscheiden. Bovendien is dit exemplaar gelimiteerd op slechts 1860 exemplaren wereldwijd! Wil je meer informatie over deze horloges? Neem dan een kijkje op onze website en ontdek ons volledig aanbod.

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.