Peter Van De Velde kiest doelbewust voor TAG Heuer - Een interview

Peter Van De Velde, beter bekend als Jacques uit de soap "Thuis", Priester Daens in de gelijknamige musical of Piet Piraat voor de jongere fans onder ons, vond als horlogefanaat als snel zijn weg naar Juwelier Willems. Onlangs koos Peter voor de TAG Heuer Carrera Skeleton, een robuust en opvallend model met een legendarisch binnenwerk. Wij vroegen aan Peter waarom hij koos voor TAG Heuer en wat zijn bevindingen zijn na enkele maanden.


Hey Peter, eerst en vooral bedankt dat we je enkele vragen mogen stellen. We zullen er maar meteen invliegen. 


Van waar de interesse voor horloges?

Eerst en vooral ben ik al vanop jonge leeftijd geïntrigeerd door mechaniek. Ik wil ook graag weten hoe alles in elkaar zit en hoe alles werkt. Als er één ding is dat me altijd heeft verbaasd, dan is het wel de werking van een horloge. Ik zie het als een kunst om "tijd", een begrip dat zo onvatbaar is, te vertalen in iets mechanisch. Wat nog ongelofelijker is, is dat die ingenieurs dat al meer dan 150 jaar geleden wisten te realiseren, toen technologie nog in zijn kinderschoenen stond. Als ik een mechanisch horloge draag, voelt het alsof ik een stukje geschiedenis aan mijn pols draag. 
Bovendien vind ik dat een horloge bij een man een onderdeel is van zijn outfit. Het is een beetje zoals juwelen bij een vrouw; Een verlengde van je stijl en een statement van je persoonlijkheid. Je zal me zelden treffen zonder horloge, tenzij het voor mijn rol niet kan uiteraard. 
Je koos onlangs voor de TAG Heuer Carrera Skeleton. Waarom precies dit model?

Ik ben niet over één nacht ijs gegaan wat de keuze van mijn horloge betreft. Ik ben doordacht te werk gegaan en heb heel wat opzoekwerk gedaan. Ik zocht iets sportiefs, met toch genoeg klasse om het horloge ook gekleed te kunnen dragen. Die combinatie bracht me al snel bij TAG Heuer. Mijn research leerde me onder andere dat TAG Heuer een van de pioniers was in de Zwitserse Horlogerie, en een merk is dat mee aan de basis stond van de automatische chronograaf. Dat prikkelde mijn interesse voor mechaniek uiteraard nog meer en is meteen ook de reden waarom ik voor een skeleton heb gekozen. Telkens wanneer ik nu naar mijn horloge kijk, wordt ik herinnerd aan de rijke geschiedenis die erachter zit. 
Je draagt het horloge nu al enkele maanden, ben je nog steeds tevreden met je keuze?

Zeker en vast. Mocht ik opnieuw kunnen kiezen, zou ik resoluut voor hetzelfde model kiezen. Ik krijg bijzonder goede reacties op mijn horloge en heb op die manier ontdekt dat heel wat collega's en vrienden mijn passie voor horloges delen.
Oorspronkelijk was ik wat bang dat het horloge te zwaar zou zijn en dat ik hier moeilijk aan zou kunnen wennen, maar ook dat heeft niet voor problemen gezorgd. Ze is inderdaad wat zwaarder dan mijn keramische Rado, maar dankzij de vormgeving van de kast zit de Carrera echt als gegoten. 
Nogmaals bedankt Peter, we hopen je binnenkort weer te mogen bewonderen op het podium. Onze kaarten voor Daens liggen alvast klaar voor wanneer er terug mag opgetreden worden. 

Dat is heel graag gedaan. Ik hoop ook dat we binnenkort weer mogen spelen, als de corona-cijfers dat toelaten uiteraard. Ik mis het publiek en de beleving die met zo een musical samenhangt. Tv-opnames zijn leuk, maar optreden voor een live-publiek ... dat is toch iets speciaals, zowel voor de acteurs als voor de toeschouwers.


Ontdek zelf de Carrera's van TAG Heuer.


Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.