Echte ambacht uit Sint-Truiden!


Dat ambachten aan het uitsterven zijn, moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Steden waren er vroeger mee gevuld, maar schoenmakers, smeden, horlogemakers en dergelijke verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. We willen daarom van de gelegenheid gebruik maken om, met enige fierheid, onze eigen ambachten eens in de verf te zetten. Wist je trouwens dat ons atelier het enige is in Sint-Truiden dat zelf herstellingen kan uitvoeren aan zowel horloges als juwelen? En dat wij als enige juwelen van nul af aan voor u ontwerpen en vervaardigen? 


Echte horlogerie

We hebben het dan niet over het plaatsen van een batterij of het inkorten van een horlogeband (hoewel we dit ook met plezier voor u doen). Neen, we praten hier over het volledig demonteren van een mechanisch horloge, het opkuisen en vervangen van zelfs het kleinste onderdeeltje, het polijsten en matteren van kasten en banden om tot slot te komen tot het opnieuw assembleren en afregelen van het horloge. Dat is echte ambacht en echte horlogerie.

Bovendien zijn we in onze streek het enige atelier dat goedgekeurd is door, en voorzien is van alle officiĆ«le licenties voor de grote merken als TAG Heuer, Omega, Rado, Longines, Oris, en vele anderen. Echte goudsmederij

Ja, we kunnen gerust een ring op maat zetten of een ketting herstellen, maar ons atelier kan zoveel meer! We maken jouw droomjuweel en beginnen hierbij vanaf nul met het ontwerp in 3D, volledig naar jouw persoonlijke voorkeur. Van dit ontwerp kunnen we een prototype in plastic printen met onze 3D printer. Wanneer alles naar wens is, gaan we over tot het smelten van goud, het maken van de legering en het produceren van de ruwe vorm. Vervolgens worden stenen zorgvuldig uitgekozen en met de hand gezet. Voor een spectaculaire finish wordt alles gepolijst en/of gezandstraald. Tot slot kunnen we het juweel ook echt personaliseren door het te voorzien van een gravure. Ook dat is echte ambacht en echte goudsmederij.


Wil je ons eens live aan het werk zien? Spring dan gerust eens binnen, wij geven je maar al te graag een rondleiding in het enige echte horloge- en juwelenatelier van Sint-Truiden.  

Meest RecentE Posts

In de kijker

Elegance for every occasion.​​​​​​​

Mocht u tussen al onze merken toch niet vinden wat u zoekt, dan hebben we ook nog altijd een eigen ontwerpatelier. Met de allernieuwste 3D technologie ontwerpen we, in samenspraak met u, het juweel van uw dromen.